HK recept v5

Spagetti carbonara
2 personer

Ingredienser:
8 skivor bacon
3 äggulor
1½ dl parmesan ost
1½ dl matlagningsgrädde
200g spagetti
1 krm grovmalen svartpeppar


Bild

Gör så här:

1. Sätt på 1½ liter vatten i en kastrull. Tillsätt 1 msk olja och 2 tsk salt, låt koka upp under lock.
2. Under tiden du väntar på att vattnet ska koka upp skär baconet i småbitar.
3. Stek baconet på medelvärme tills det blivit brunt.
4. Lägg upp baconet på hushållspapper så det mesta fettet rinner av.
5. Blanda äggulor, finriven ost, grädde och svartpeppar i en bunke.
6. När pastan kokat färdigt, häll av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen.
7. Tillsätt genast ägg och ostblandningen och baconet.

Ät genast!

Av äggvitorna som blir över kan du göra maränger! Här nedan följer mitt favoritrecept på maränger.

Maränger

Ingredienser:
3 äggvitor
2 dl socker
3 droppar ättiksprit

1. Vispa äggvitorna och ättikspriten eller citrondropparna tillsammans med 1 dl av sockret till ett hårt skum.

2.Vänd därefter ned resten av sockret. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar. Eller, om du har en sprits, ANVÄND DEN! Har du ingen men vill spritsa, lägg smeten i en plastpåse som du sedan klipper ett litet hål i i ena hörnet! Kom ihåg att klippa pyttelitet i början, det går alltid att klippa ett större hål eftersom.
Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter på 100 grader.


Bild

Lots of love!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s