v.4
Vecka 4 lagade vi ugnspannkaka med banan, det var gott. Men ta lite mindre banan än vad som står i receptet!
Ugnspannkaka med banan
2 portioner
Detta behövs: Tillbehör:
1 ägg 1 dl grädde
2½ dl mjölk ½ tsk socker
1½ dl vetemjöl 1 krm kardemumma
2 msk havrekli
1½ tsk rapsolja
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 banan (fast ta mindre)
1 klick margarin
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader celsius.
2. Smörj en långpanna med margarin
3. Vispa sönder ägget i en skål tillsammans med mjölk.
4. Blanda i alla torra ingredienser förutom bananen.
5. Vispa lätt så att mjölet blandas ordentligt.
6. Halvera bananen på längden och dela varje halva i fem skivor.
7. Häll pannkakssmeten i en smord långpanna och lägg bananskivorna över.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
9. Lägg grädde, socker och kardemumma i en bunke och vispa tills det är lagom fluffigt.
Smaklig måltid!