Ugnspannkaka med banan

v.4


Bild

Vecka 4 lagade vi ugnspannkaka med banan, det var gott. Men ta lite mindre banan än vad som står i receptet!

Ugnspannkaka med banan
2 portioner

Detta behövs:                          Tillbehör:
1 ägg                                          1 dl grädde
2½ dl mjölk                             ½ tsk socker
1½ dl vetemjöl                       1 krm kardemumma
2 msk havrekli
1½ tsk rapsolja
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 banan (fast ta mindre)

1 klick margarin

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader celsius.
2. Smörj en långpanna med margarin
3. Vispa sönder ägget i en skål tillsammans med mjölk.
4. Blanda i alla torra ingredienser förutom bananen.
5. Vispa lätt så att mjölet blandas ordentligt.
6. Halvera bananen på längden och dela varje halva i fem skivor.
7. Häll pannkakssmeten i en smord långpanna och lägg bananskivorna över.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
9. Lägg grädde, socker och kardemumma i en bunke och vispa tills det är lagom fluffigt.


Bild

Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s