Laxteryaki med sesamfrön, spenat och potatis

Detta recept lagade vi vecka 3.

Laxteryaki med sesamfrön, spenat och potatis
2 portioner


Bildkälla

150-200g laxfilé
en liten klunk olivolja
en liten klick margarin
salt

Marinad:
1 msk japansk soja
1 msk vitt matlagningsvin
½ msk socker
½ msk rapsolja

Grönsak:
1½-2 dl djupfryst spenat (det går att använda svamp också)
¼ gul lök
några droppar citron
salt, peppar, muskot
2-3 msk créme fraiche

sesamfrö
2-4 potatisar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°
1. Koka potatisen.
2. Bryn laxen på ganska hög värme i fettet i en teflonpanna med lite salt i botten, tills den har fått fin färg.
3. Koka ihop (reducera) soja, vin, socker och olja tills ungefär hälften av marinaden finns kvar.
4. Lägg laxen i en ugnssäker form och häll över marinaden.
5. Strö över sesamfröna
6. Tillaga i ugnen 5-10 minuter.
7. Servera med spenat och kokt potatis.

Gör såhär med spenaten:
1. Finhacka och fräs löken i lite fett.
2. tillsätt spenaten och fräs lite till.
3. smaka av med salt, peppar, citron och muskot.
4. Rör i créme fraichen
Servera genast!

Jag lovar er att alla älskar den här rätten! Otroligt god! Är du vegetarian går det utmärkt att göra denna rätt med quorn också.

Hoppas att det smakar!

One thought on “Laxteryaki med sesamfrön, spenat och potatis

  1. Ping: 2 april | Issas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s